Ingrediente pentru 12 brioșe
200gr făină
2 ouă
2 dovlecei mici
100gr brânză telemea de oaie
100gr smântână 30% grăsime
30ml ulei vegetal
1 praf de copt
1 prag de sare
Roșii cherry
Mix semințe
Unt pentru uns tava
Mod de preparare
Se dă dovleacelul pe răzătoare și se pune la scurs. Se bat ouăle împreună cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Se adaugă uleiul, apoi smântâna, brânză telemea rasă. Se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, apoi se adaugă peste compoziția umedă. Se unge o tavă pentru brioșe cu unt la temperwtura camerei cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Se pune compoziția câte 3/4 în fiecare forma. Se pune în fiecare câte o roșie cherry, apoi se presară mixul de semințe.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° până cresc brioșele și se rumenesc frumos.