Ingrediente
1 kg cartofi
2 morcovi
250gr ciuperci brune
Câteva roșii cherry
1/2 legătura pătrunjel verde tocat
5 linguri ulei de răpiță
1 lingură pastă de ardei roșu homemade 2 căței de usturoi pisați
Piper mozaic proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya
150-200ml apă
Mod de preparare
Ciupercile se spală foarte bine și se feliază. Eu am avut ciuperci mai mici și le-am tăiat jumătăți. Se pun ciupercile într-o tigaie cu 2 linguri de ulei și se prăjesc la foc mediu aproximativ 20 de minute până se gătesc, apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Cartofii se curăță și se taie în sferturi. Morcovii se curăță și se taie rondele. Roșiile cherry se spală și se lasă întregi. Într-o tavă se toarnă aproximativ 3 linguri de ulei. Se adaugă cartofii, morcovii și pasta de ardei. Se amestecă pentru omogenizare. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă ciupercuțele prăjite și roșiile cherry.
Se presară pătrunjelul verde tocat și usturoiul pisat. La final se adaugă apa și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Apoi se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 45 de minute. Sunt delicioase 😋
Alte rețete de legume la cuptor cu ciuperci găsiți aici