Cartofi norvegieni


Ingrediente
2kg cartofi albi noi
250gr bacon
600ml smântână pentru gătit 32% grăsime
200ml lapte
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 linguriță semințe de chimen
1/4 chimion măcinat
2 linguri unt pentru uns tava


Mod de preparare
Cartofii se curăță și se taie rondele subțiri. Se unge o tavă cu unt și se pum cartofii în ea. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă cubulețele de bacon.

Într-un bol se amestecă bine smântâna pentru gătit cu laptele. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se adaugă chimionul și semințele de chimen. Se toarnă amestecul peste cartofi și bacon.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30 minute. Apoi se scoate folia și se mai lasă cartofii în cuptor alte 30 de minute până se rumenesc frumos.

Sunt delicioși, chiar dacă nu sunt foarte aspectuoși 😋

Share

Lasa un comentariu