Ingrediente
1 file somon
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 căței de usturoi
3 linguri oțet balsamic
1 lingură muștar Dijon
1 lingură miere de albine
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Pentru servire valeriană, roșii cherry
Mod de preparare
Somonul se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Usturoiul se curăță și se zdrobește puțin cu latul unui cuțit. Se pune într-o tigaie cu ulei de măsline încins și se lasă un minut până își eliberează aromele, apoi se scoate afară. Se adaugă oțetul balsamic, muștarul, mierea de albine, sare și piper. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă la fiert la foc mediu 4-5 minute până când compoziția scade puțin. Nu mai mult! Apoi se pune jumătate din compoziție cu o lingură peste somon, având grijă să acoperim cu sos tot peștele. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 5-7 minute.
Apoi se scoate și se unge somonul cu restul de sos de oțet balsamic. Se pune din nou în cuptor pentru alte 10 minute.
Este delicios alături se salata preferată. Eu l-am servit cu puțină valeriană și câteva roșii cherry condimentate ci puțină sare, piper mozaic și oțet balsamic. Delicios e puțin spus 😋