
Ingrediente
14 cartofi mici
3 căței de usturoi
1 linguriță pătrunjel verde uscat
5 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Aproximativ 50gr brânză Cheddar rasă



Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă timp de aproximativ 25-30 de minute la foc mediu. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă și se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure puțin. Se pun cartofii zdrobiți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se curăță usturoiul și se pisează, apoi se adaugă pătrunjelul verde uscat și 5 linguri de ulei de măsline extra virgin. Se ung cartofii cu amestecul obținut cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie.

Se presară brânză rasă pe cartofi și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 10 minute.

Sunt delicioși calzi simpli sau alături de salata preferată 😋

