Ingrediente
350gr banane foarte coapte decojite
200gr zahăr brun (nerafinat din trestie de zahăr)
50gr cacao neagră
1 linguriță esență de vanilie
100gr fulgi de cocos
100ml ulei de răpiță sau floarea soarelui
1 praf de sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Bananele se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe, se pun într-un bol împreună cu zahărul, vanilia, praful de sare și uleiul. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer timp de 1-2 minute. Se adaugă fulgii de cocos și cacao și se mai amestecă un minut pentru omogenizare.
Ideal este să lăsăm compoziția pentru negresă timp de 15 minute pe masa din bucătărie pentru ca fulgii de cocos să absoarbă din lichidul din compoziție.
Apoi se pune compoziția într-o tavă de 20×25 cm tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează frumos și se pune în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 60 de minute.
După cele 60 de minute, negresa se lasă la răcorit minim 2 ore înainte de tăiere. Dacă vă grăbiți nu o veți putea tăia.
Negresa este tare la exterior și moale în interior și e foarte aromată și delicioasă. E o prăjitură potrivită pentru cei care țin dietă fără gluten, lactoză sau ouă😋