Cuș cuș cu ciuperci și legume 😋


Ingrediente
200gr cuș cuș
1 morcov
1 zucchini
7 ciuperci champignon
1 cățel de usturoi mare sau 2 mai mici pisați
Ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
700ml apă fierbinte

Mod de preparare
Ciupercile se spală foarte bine și se taie felii mai grosuțe, apoi se prăjesc în 2 linguri ulei de răpiță aproximativ 20 de minute până când se rumenesc frumos. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Zucchini se taie cubulețe. Morcovul se taie în funcție de preferințe, eu l-am tăiat fâșii subțiri cu ajutorul unui cuțit pentru curățat legume. Se prăjesc în 2-3 linguri ulei de răpiță cubulețele de zucchini și fâșiile de morcov până sunt gătite, aproximativ 15-20 de minute. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Într-o cratiță se prăjeste usturoiul pisat în 2-3 linguri ulei de răpiță, timp de aproximativ un minut până își eliberează aromele.

Apoi se adaugă 200gr cuș cuș și se mai prăjește un minut. Se toarnă 700ml apă fierbinte. Se lasă la fiert la foc mediu până când cuș cuș-ul absoarbe 90% din apă. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Când cuș cuș-ul e aproape gata se adaugă ciupercile, cubulețele de zucchini și fâșiile de morcov.

Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă câteva minute pe foc pentru îmbinarea aromelor. Cuș cuș-ul cu ciuperci și legume e delicios alături de salata preferată 😋

Share

Lasa un comentariu