Somon cu sos de afine 😋

Ingrediente
Pentru somon
1 file de somon
Sucul de la două lime-uri
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1/4 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Pentru sos de afine
100gr afine
1 ceapă roșie mică
4 linguri oțet din vin roșu ecologic
3 linguri zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1 linguriță semințe coriandru
1/2 salată iceberg pentru servire


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune într-o tavă și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se stropește cu ulei de măsline extra virgin și sucul de lime.

Se presară cimbrul uscat și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 15 minute. Pentru sos se amestecă zahărul cu oțetul din vin roșu și semințele de coriandru într-o tigaie. Se lasă la foc mediu aproximativ un minut până se topește zahărul. Se adaugă ceapa roșie tăiată mărunt și se gătește timp de 2 minute. Apoi se stinge focul și se golește tot conținutul într-un bol peste afine. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă deoparte. Salata iceberg se taie fâșii, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se amestecă cu câteva lingurițe din sosul de afine. Apoi se pune pe un platou. Se adaugă somonul și se toarnă sosul de afine. Delicios e puțin spus 😋

Share

Lasa un comentariu