Cl─âtite Tiramisu ­čśő


Ingrediente
Pentru aluatul de cl─âtite
3 ou─â 300ml lapte
200gr f─âin─â
3 plicuri zah─âr vanilat
150ml ap─â plat─â sau mineral─â (eu pus plat─â)
15gr cacao neagr─â
1 praf de sare
1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â de vanilie
Op╚Ťional o linguri╚Ť─â de ulei vegetal pentru ungerea tig─âii


Pentru umplutur─â
500gr mascarpone
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
4 linguri zah─âr pudr─â
1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â de vanilie
1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â dr cafea
8 Pișcoturi

Pentru hidratarea pi╚Öcoturilor am ├«nlocuit cafeaua, deoarece le-am preg─âtit special pentru b─âie╚Ťelul meu de 5 ani cu un fel de ciocolat─â cald─â din 2 linguri cacao bio cu zahar de cocos
1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â de cafea
2 linguri╚Ťe zah─âr nerafinat din trestie de zah─âr
250ml ap─â fierbinte


Mod de preparare
Se prepar─â aluatul pentru cl─âtite prin mixarea ou─âlor cu laptele ╚Öi esen╚Ťa de vanilie. ├Äntr-un bol se amestec─â f─âina cu cacao, zah─ârul vanilat ╚Öi praful de sare, apoi se pune treptat peste compozi╚Ťia umed─â. Se amestec─â pentru omogenizare. Se adaug─â 150ml ap─â plat─â sau mineral─â. Se amestec─â ├«nc─â o dat─â ╚Öi se las─â timp de 10 minute aluatul ├«nainte de pr─âjirea clatitelor. Apoi se pr─âjesc ╚Öi se las─â la r─âcorit.

├Äntre timp se prepar─â crema de mascarpone. Se mixeaz─â frisca lichid─â. Se adaug─â mascarponele, zaharul pudr─â, esen╚Ťa de vanilie ╚Öi esen╚Ťa de cafea. Se amestec─â pentru omogenizare.

Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.

Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.

Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.

Sunt delicioase ­čśő. Se p─âstreaz─â la frigider.


╚śi un „m─âr╚Ťi╚Öor culinar” ­čśő

Share

One Reply on “Cl─âtite Tiramisu ­čśő”

Lasa un comentariu