Ingrediente
1 castravete mare
1 ceapă roșie medie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri oțet din vin roșu ecologic
1 lingură muștar Dijon
1 lingură zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1 cățel mare de usturoi pisat
1/4 linguriță cimbru uscat
1/4 linguriță oregano uscat
1/4 linguriță pătrunjel verde uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Castravetele se spală foarte bine și se taie rondele. Ceapa roșie se curăță, se spală și se taie mărunt. Într-un borcan se adaugă uleiul de măsline, oțetul, ierburile uscate, zahărul, usturoiul pisat, muștarul, sare și piper în funcție de preferințe. Se pune capacul și se agită foarte bine până se obține un dressing. Într-un bol se pun feliile de castravete și ceapa tocată. Se adaugă dressingul și se amestecă pentru omogenizare. Salata de castraveți și ceapă roșie e delicioasă alături de diferite preparate din carne sau garnituri 😋