Somon cu sos de portocale 😋


Ingrediente
1 file de somon
3 portocale
1 lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
30gr zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 cubuleț unt
1 linguriță amidon
2 linguri apă rece
Opțional 2-3 fire arpagic pentru plating


Mod de preparare
Somonul se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune într-o tavă unsă cu ulei de măsline extra virgin. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă sucul de la o lămâie amestecat cu sucul de la o portocală și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15-20 minute.

Între timp se prepară sosul de portocale. Celelalte 2 portocale se curăță de coajă și cât mai bine de învelișul alb. Se mixează cu ajutorul unui blender.

Sucul obținut se pune într-o cratiță pentru sosuri. Se adaugă zahărul și se lasă la fiert la foc mediu. Se ia spuma formată în timpul fierberii. Se amestecă amidonul cu cele 2 linguri de apă rece, apoi se adaugă în în cratiță, amestecându-se continuu și se mai lasă puțin la fiert până când compoziția capătă consistența unui sos. La final se adaugă cubulețul de unt și se amestecă până când se topește. Untul oferă sosului cremozitate. Sosul de portocale se adaugă peste somon în momentul servirii.

Share

2 Replies to “Somon cu sos de portocale 😋”

Lasa un comentariu