Budincă de tapioca cu sos de fructe de pădure 😋


Ingrediente
1 cană perle tapioca
3 cani lapte de migdale sau cocos
2-3 linguri sirop de arțar sau miere
250gr fructe de pădure
200ml suc scurs de la fructele de pădure
4 linguri zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1 linguriță amidon de porumb


Mod de preparare
Se pun perlele de tapioca împreună cu laptele vegetal la fiert. Se lasă la fiert la foc mediu amestecându-se des ca să nu se prindă, până când perlele devin transparente și compoziția primește consistența orezului cu lapte. Se stinge focul și se adaugă mierea sau siropul de arțar. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă puțin la răcorit. Între timp se prepară sosul de fructe de pădure. Fructele decongelate împreună cu sucul scurs se pun într-o cratiță pentru sosuri. Se adaugă zahărul și se lasă să dea de 2-3 ori în clocot. Apoi se adaugă amidonul și se amestecă pentru omogenizare. Se mai lasă 2-3 minute pe foc, apoi se pune la răcorit. În boluri pentru desert sau pahare se pun câteva linguri de budincă de tapioca, apoi câteva linguri de sos de fructe de pădure, apoi budincă de tapioca, iar deasupra sos de fructe de pădure.

Share

Lasa un comentariu