Musaca de vinete și zucchini 😋


Ingrediente
500gr carne amestec vită/porc 15% grăsime
2 vinete medii
1 zucchini mare
6 linguri ulei de răpiță
500gr roșii pasate
500gr suc de roșii
1 lingură pastă de ardei
1/4 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță oregano uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Carnea se prăjeste în 3 linguri de ulei de răpiță (puteți folosi uleiul vegetal preferat). Se condimentează cu sare, piper negru măcinat, boia. Se adaugă pasta de ardei (am folosit pastă de ardei homemade). Se presară o jumătate de linguriță de busuioc uscat și o jumătate de linguriță de oregano uscat. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă la fiert în suc propriu aprocimativ 20 de minute până când carnea este gătită. Vinetele se spală, se curăță de codițe și se taie felii subțiri de aproximativ un cm. Se crestează cu un x și se sărează. Se lasă timp de 30 de minute pe un strecurator. Zucchini se spală foartr bine, se curăță de codiță și se taie felii subțiri. Într-o tavă se adaugă 3 linguri ulei de răpiță. Se pun feliile de vinete. Se condimentează cu sare și piper mozaic proaspăt măcinat în funcție de preferințe.

Se adaugă carnea tocată (Am uitat să fac poze cu stratul de carne tocată 🙈) Peste carnea tocată se pun feliile de zucchini, apoi se condimentează cu sare și piper mozaic proaspăt măcinat în funcție de preferințe.

Într-un bol se amestecă roșiile pasate cu sucul de roșii și se condimentează cu puțină sare și piper, o jumătate de linguriță de busuioc uscat și o jumătate de linguriță de oregano uscat. Se amestecă pentru omogenizare și se toarnă în tavă.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ o oră. Apoi se scoate folia de aluminiu și se mai lasă 5-10 minute.

Share

Lasa un comentariu