Ingrediente
4 cartofi dulci medii
400ml smântână pentru gătit 32% grăsime
200gr Mozzarella Bufala
100gr Gorgonzola
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 linguriță cimbru uscat
30gr unt pentru uns tava
Mod de preparare
Cartofii se curăță și se taie rondele subțiri. Se unge o tavă cu untul lăsat în prealabil la temperatura camerei. Se pun rondelele de cartofi în tavă. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe.
Într-un bol se condimentează smântână pentru gătit cu puțină sare și piper, apoi se toarnă peste cartofi. Se adaugă bucățele de Gorgonzola și felii de Mozzarella. Se presară cimbrul și se acoperă tava cu folie de aluminiu, apoi se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 35 de minute.
Apoi se scoate folia de aluminiu și se mai lasă 5-10 minute sau până se rumenește frumos.