Tort raw vegan cu fructe de pădure😋


Ingrediente
Pentru blat
100gr nucă
50gr prune uscate fără sâmburi
150gr curmale fără sâmburi
1 lingură unt de cacao bio
1 lingură cacao
1 lingură sirop de agave
2-3 linguri apă
Pentru cremă
200gr caju
250gr fructe de pădure
50gr unt de cacao
2 linguri miere crudă de zmeură
Pentru decor
Sirop de curmale
Fructe de pădure


Mod de preparare
Caju-ul folosit la cremă se pune la hidratat în apă rece timp de 2 ore. Pentru blat se amestecă toate ingredientele în vasul unui robot de bucătărie și se mixează până se obține o pastă omogenă care se nivelează frumos într-o tavă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt. Ideal e să folosiți o tavă cu diametru de 20cm. Eu nu am avut și am folosit o tavă cu diametru de 23cm.

Se pune tava în congelator pentru 15minute sau până când e gata crema. Caju-ul pus la hidratat se scurge de apă. Se pune în vasul unui blender. Se adaugă fructele de pădure. Eu am folosit fructe de padure congelate, pe care le-am decongelat și le-am lăsat la scurs. Se adaugă untul de cacao și mierea de albine. Se mixează ingredientele foarte bine până când se obține o cremă. Se adaugă crema peste blat.

Se nivelează frumos și se pune tava în congelator pentru minim 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte. Înainte de servire l-am decorat cu fructe de pădure și sirop de curmale. Este delicios și sănătos 😋
Notă: Tortul se scoate din congelator cu 30 de minute înainte de servire.

Share

Lasa un comentariu