Ingrediente
8 cartofi medii
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 linguriță cimbru uscat
100ml ulei de răpiță sau floarea soarelui
Mod de preparare
Se spală foarte bine cartofii cu un burete abraziv de bucătărie nou. Se taie felii groase de aproximativ 1,5-2 cm. Se pun în tavă pe un singură strat. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se presară cimbru uscat, apoi se toarnă uleiul și se mișcă puțin tava ca să intre uleiul și sub cartofi.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 25 de minute, depinde de cuptor. Apoi se scot și se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă 5-10 minute.
Sunt delicioși atât pe post de garnitură sau cu diferite sosuri și salate, cât și simpli așa cum i-a savurat băiețelul meu de aproape 6 anișori. Sunt crocanți în exterior și moi în interior 😋