Ingrediente
1 conopidă medie
2 morcovi mari
1 pătrunjel
1 lingură pastă de ardei roșu
3 linguri ulei de răpiță
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
1 galbenuș de ou
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură mărar conservat tocat
3-4 litri de apă
Mod de preparare
Se curăță morcovii și pătrunjelul și se taie în funcție de preferințe. Eu i-am tocat cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi se prăjesc în ulei de răpiță câteva minute la foc mediu până se înmoaie puțin. Apoi se adaugă 3-4 litri cu apă caldă. Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 20 de minute. Între timp se curăță și se desface buchețele conopida, apoi se trec printr-un jet de apă rece. Se adaugă în supă buchețelele de conopidă.
Se adaugă pasta de ardei roșu și puțină sare. Se mai lasă la fiert 15-20 de minute până se fierbe conopida apoi se stinge focul și se lasă la răcit puțin înainte de adăugarea deresului. Se prepară deresul din amestecul gălbenușului de ou cu smântâna pentru gătit. Se pune amestecul de galbenuș și smântână pentru gătit în supă treptat, amestecând pentru omogenizare. Se adaugă mărarul tocat și se mai potrivește cu puțină sare și piper proaspăt măcinat.