Legume cu Bacon la cuptor 😋


Ingrediente
150gr cubulețe de Bacon
8 cartofi
500gr varză de Bruxelles
1 conopidă mică
4 morcovi medii
1/2 ardei roșu gras
Câteva roșii cherry
1 linguriță cimbru
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
200ml apă
4 linguri ulei de răpiță


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi. Morcovii se curăță, se spală și se taie în sferturi sau rondele. Se desfac buchețele de conopidă. Ardeiul se curăță de semințe, se spală și se taie fâșii. Verzele de Bruxelles se curăță, se spală și se lasă întregi. La fel și roșiile cherry. Se pune uleiul într-o tavă. Se adaugă legumele. Se adaugă cubulețele de Bacon. Se presară cimbrul uscat. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Se adaugă apa, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 45 de minute.

Share

Lasa un comentariu