Ingrediente
250gr tagliatele
300gr piept de pui
250ml smântână pentru gătit 32% grăsime
100gr parmezan
50gr unt 82% grăsime
2 căței de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 linguriță pătrunjel verde tocat
2-3 linguri ulei de răpiță pentru prăjit pieptul de pui
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se taie cubulețe mici și se prăjește în ulei de răpiță până se rumenește frumos. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Pentru prepararea sosului Alfredo se topește untul. Se adaugă cei doi căței de usturoi despicați puțin. Se lasă timp de un minut cât să își elibereze aromele și se scot afară. Apoi se adaugă smântâna pentru gătit și se face focul la minim. Se lasă până începe să dea în cloclot și se adaugă parmezanul ras. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mediu, amestecând continuu până când se topește parmezanul. Când sosul este gata se ia de pe foc și se adaugă bucățile de piept de pui. Se amestecă pentru omogenizare apoi se pun pastele fierte și scurse de apă. Se decorează cu puțin pătrunjel verde tocat. Eu am folosit uscat de această dată.