Pui cu sos de portocale 😋


Ingrediente
Pentru pui
1 bucată piept de pui mai mică (aproximativ 300gr)
1 ou
2 linguri făină albă
2 linguri amidon de porumb
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Ulei de răpiță pentru prăjit

Pentru sosul de portocale
Sucul de la 2 portocale
2 linguri coajă de portocală
1 linguriță ghimbir uscat
1 cățel de usturoi pisat
2 linguri ulei de răpiță
2 linguri oțet de mere
1/4 cană sos sde soia
1/2 cană zahăr brun
2 linguri amidon de porumb
1/2 cană apă rece
Piper mozaic proaspăt măcinat
Susan alb și negru pentru decor


Mod de preparare
Puiul se taie cubulețe. Oul se bate ușor cu o furculiță și se condimentează cu sare și piper. Într-o farfurie se amestecă făina cu amidonul. Se trec bucățile de piept de pui mai întâi prin ou, apoi prin amestecul de făină și amidon și se prăjesc în ulei de răpiță încins pe ambele părți până se rumenesc frumos. Apoi se scot pe un șervețel absorbant.

Pentru sos se adaugă într-o cratiță mică 2 linguri de ulei de răpiță sau alt ulei vegetal și se pune la foc mediu. Se pune usturoiul și se lasă un minut cât să își elibereze aromele. Se adaugă sucul de portocale, sosul de soia, zahărul, oțetul de mere, praful de ghimbir, piperul mozaic proaspăt măcinat și coaja de portocale. Se lasă la foc până începe să fiarbă. Într-un bol mic se amestecă amidonul de porumb cu apa și se pune peste sos. Se lasă la foc încă 5 minute amestecând continuu până compoziția primește consistența unui sos.

Apoi se stinge focul și se adaugă bucățile de piept de pui. Se amestecă până când îmbibă fiecare bucată de piept de pui cu sos de portocale.

Pentru plating am folosit semințe de susan alb și negru. Este delicios alături de o garnitură simplă de orez. Eu l-am savurat alaturi de puțin orez integral fiert în puțină apă cu sare 😋

Share

Lasa un comentariu