
„Pizza pe băț” … așa le-a numit băiețelul meu pe aceste „chestii” comestibile create într-una din sesiunile noastre de gătit împreună 😊 Ingrediente
1 pachet aluat pizza
Câteva felii de salam uscat
Roșii cherry
Parmezan ras
Oregano uscat
Ulei de măsline extra virgin
Pentru sos
500ml suc de roșii
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță busuioc
1/2 linguriță sare roz de Himalaya
3 linguri zahăr
1 foaie dafin
Piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare
Aluatul de pizza se taie fâșii lungi. Se ia câte o sfâșie și se aranjează frumos în spirală pe câte un bețisor pentru frigărui alternându-se fâșia de aluat cu felii de salam împăturate în 4 și/sau roșii cherry. Apoi se ung frigăruile formate cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie cu ulei de măsline extra virgin amestecat cu oregano uscat. Apoi se presară puțin parmezan ras. Se pun „frigăruile” formate într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 10 minute.

Pentru sos se amestecă toate ingredintele într-o cratiță mică pentru sosuri și se lasă la fiert la foc mediu până scade puțin și se îmbină toate condimentele. Apoi când i se reduce la jumătate volumul se stinge focul și se lasă la răcorit câteva minute înainte de servire.

