Ingrediente
Aproximativ un kg coaste de porc afumate
Sucul de la un lime (puteți folosi lămâie, eu am avut doar lime)
1 linguriță coajă de lămâie
1/2 linguriță ghimbir măcinat uscat
2 linguri de miere de albine
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Coastele de porc afumate se feliază și se pun la fiert 45-60 de minute la foc mediu. Apoi se scot pe o strecurătoare. Se lasă câteva minute la răcorit. Într-un bol se amestecă mierea, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sare, piper și praful de ghimbir.
Cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie se ung coastele de porc afumate și fierte pe ambele părți foarte bine. Apoi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 15 minute până se rumenesc frumos. Eu le-am scos la jumătatea timpului și le-am întors pentru a fi rumenite bine pe ambele părți.
Sunt lipicioase și delicioase fierbinți alături de o salată de sfeclă roșie cu hrean 😋