Ruladă cu morcovi și cremă de mascarpone 😋


Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
100gr faină
2 morcovi mari
135gr zahăr
2 linguri ulei de răpiță
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță ghimbir măcinat
1/4 linguriță nucșoară măcinată
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță suc de lămâie
1/2 linguriță sare roz de Himalaya
Pentru cremă
200ml frișcă lichidă neîndulcită
250gr mascarpone la temperatura camerei
1/2 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
60gr zahăr pudră plus zahăr pudră pentru pudrat
Unt pentru uns tava


Mod de preparare
Se mixează ouăle împreună cu zahărul, esența de vanilie și sarea cu ajutorul unui mixer. Se adaugă uleiul și se mixează pentru omogenizare. Apoi se adaugă morcovii dați prin răzătoare mică si sucul de lămâie. Se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Se adaugă amestecul peste compoziția umedă și se mixează pentru încorporare. Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu hârtie de copt. Se pune compoziția în tavă și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15minute.

După 15 minute se scoate tava din cuptor. Se pudrează din abundență cu zahăr pudră un prosop curat de bucătărie. Se pune blatul pe prosopul de bucătărie. Se scoate hârtia pentru copt. Se pudrează cu zahăr pudră și se rulează ușor în prosop cât blatul este fierbinte. Dacă se răcește blatul nu îl veți mai putea rula. Se lasă blatul rulat până se răcește complet la temperatura camerei.

Apoi se prepară crema de mascarpone. Se mixează frișca lichidă, apoi se adaugă mascarponele la temperatura camerei, zahărul pudră, scorțișoara și esența de vanilie. Se mixează pentru omogenizare. Se desface usor blatul și se unge cu crema de mascarpone.

Se rulează înapoi și se pudrează cu zahăr pudră. Se lasă la frigider minim o oră înainte de servire. Eu am lăsat rulada la frigider pe timpul nopții.

Share

Lasa un comentariu