Ingrediente
Pentru chifteluțe
500gr carne tocată amestec porc/vită
3 căței de usturoi
1 ou
2 felii de pâine
2 lingurițe pătrunjel verde tocat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 linguri de făină albă
Ulei de răpiță pentru prăjit
Pentru sosul de muștar
2 linguri ulei de răpiță
50gr unt
1 cățel de usturoi pisat
1 linguriță muștar de Dijon
1 linguriță miere de albine
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime 250ml apă fierbinte + 2 linguri
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță amidon de porumb
1 linguriță pătrunjel verde tocat pentru decor
Mod de preparare
Se prepară amestecul pentru chifteluțe prin amestecarea cărnii cu oul, condimentele, pâinea înmuiată în apă și stoarsă, pătrunjelul verde. Se formează chifteluțele. Se trec prin faină, apoi se frig în uleiul încins la foc mediu până se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie cu un șervețel absorbant. Apoi se prepară sosul. Intr-o tigaie wok sau într-o cratiță mai mică se pune uleiul și untul la topit. Apoi se adaugă usturoiul pisat. Se lasă un minut cât să își elibereze aromele, apoi se adaugă muștarul. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă 250ml apă fierbinte, smântâna pentru gătit și mierea de albine și se lasă la fiert la foc mediu amestecându-se continuu cu o lingură de lemn. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă chifteluțele și se mai lasă la fiert la foc mediu 5-8 minute. Într-un bol mic se amestecă lingurița de amidon de porumb cu 2 linguri de apă rece. Se ia sosul de pe foc și se adaugă anestecul de amidon și apă, amestecandu-se ușor continuu. Se pune sosul din nou pe foc și se mai lasă la fiert aproximativ un minut. Apoi se stinge focul. Opțional se presară puțin pătrunjel verde tocat. Chifteluțele în sos de mustar sunt delicioase alături de diferite garnituri.