
Ingrediente
100gr salată verde
1/2 sfeclă mică
1/2 castravete
1 ceapă albă
1/2 ardei gras roșu
10 ridichi
1 bucată țelină apio
10 roșii cherry
Sucul de la o lămâie
Sucul de la un lime
4 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță oregano


Mod de preparare
Într-un bol se pune salata verde. Eu am folosit salată gata de preparat, nu a mai fost nevoie să o spăl și curăț în prealabil. Se curăță ceapa, se spală și se taie peștișori. Castravetele se taie în sferturi. Roșiile cherry se spală și se taie jumătăți. Țelină apio se taie rondele. Ridichile se spală și se taie în funcție de preferințe. Sfecla roșie se taie bastonase. Ardeiul roșu se taie cubulețe. Se punt toate ingredientele în bol peste salată. Se adaugă uleiul de măsline. Se stropește cu sucul de lămâie și lime. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se presară oregano uscat (eu am folosit bobițe pe care le-am măcinat cu ajutorul unui mojar). Se amestecă pentru omogenizare. Este delicioasă atât simplă, dar și alături de diferite preparate din carne sau diverse garnituri.

