
Ingrediente:
250gr bacon
2 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
1 păstârnac
500gr varză de Bruxelles
3 tulpini țelină Apio
8 cartofi roșii
1 ceapă
100gr fasole verde congelată
1 lingură pastă de ardei roșu
2 lingurițe cimbru uscat
3 linguri ulei de răpiță
250ml suc de roșii
Sare roz de Himalaya


Mod de preparare
Se pune la fiert o oală cu 3 litri apă rece. Baconul se prăjeste într-o tigaie până se rumenește frumos, apoi se pune în oala cu apă. În grăsimea lăsată de bacon se adaugă uleiul de răpiță sau de floarea soarelui și se călesc morcovii, rădăcinile de pătrunjel și păstârnacul taiate cubulețe până se înmoaie puțin, apoi se pun în oală împreună cu uleiul în care s-au călit. Se lasă la fiert la foc mediu. Intre timp se pregatesc celelalte legume. Țelina Apio se spală și se taie rondele subțiri și se adaugă în oală împreună cu fasolea verde congelată. Se adaugă pasta de ardei roșu și puțină sare și se lasă la fiert la foc mediu. După aproximativ 20 de minute se adaugă cartofii tăiați cubulețe și verzele de Bruxelles întregi. Se adaugă și cele 2 lingurițe de cimbru și se mai lasa la fiert.

Când toate legumele sunt fierte se adaugă sucul de roșii. Se potrivește cu sare în funcție de preferințe. Se mai lasă la fiert 5-10 minute, apoi se stinge focul. Pentru mine a fost suficient sucul de roșii pentru acrit. La dorință puteți adauga oțet, borș sau suc de lămâie.
