Cartofi la cuptor cu Bacon, Blue cheese și Brânză Brie 😋

Cartofi la cuptor cu Bacon, Blue Cheese și Brânză Brie… o rețetă proprie pe care dacă o veți încerca, cu siguranță, veți dori să o mai repetați… 😋 Și, cu toate că, acești cartofi sunt printre preferații băiețelului meu și, totodată, una dintre plăcerile mele vinovate, țin să precizez că îi fac destul de rar, cam o dată pe lună sau o dată la două luni pentru că sunt foarte bogați în calorii 😁


Ingrediente
1,5 kg cartofi
50gr unt la temperatura camerei pentru uns tava
1l smântână pentru gătit 32% grăsime
300gr cubulețe Bacon afumat
100gr Brânza cu mucegai (Blue cheese)
100gr Brânza Brie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 praf de chimion


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele. Se unge o tavă foarte bine cu unt la temperatura camerei. Se adaugă cartofii în tavă. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă cubulețele de bacon și se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă smântâna pentru gătit cu praful de chimion, puțină sare roz de Himalaya și piper mozaic proaspăt măcinat, apoi se adaugă peste cartofi. Deasupra se pun din loc în loc cubulețele de brânză Brie si Blue cheese.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 150° pentru o oră. Apoi se scoate folia și se mai lasă tava în cuptor aproximativ 20 minute pentru a se rumeni frumos. Sunt delicioși simpli sau alături de salată.

Share

Lasa un comentariu