
1 piept de pui
1 cană orez
3 căni supă de legume sau apă fierbinte
100ml vin alb
1 cățel de usturoi pisat
1 morcov mic dat pe răzătoare mică
2 linguri ulei de măsline extra virgin
50gr unt
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Pătrunjel verde

Mod de preparare
Într-o cratiță se sotează usturoiul pisat în uleiul de măsline pentru un minut. Se adaugă morcovul ras și se mai lasă 2 minute. Apoi se adaugă orezul spălat în prealabil în 3 ape. Se adaugă vinul alb și se lasă câteva minute până când se evaporă, amestecand des. Vinul alb adăugat la risotto, îi conferă acestuia o textură cremoasă. După evaporarea vinului se adaugă supa de legume fierbinte sau apa și se lasă la fiert la foc mic, amestecând din când în când până se absoarbe toată supa, iar orezul este gătit. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. La final, când orezul e gătit, se adaugă untul și se amestecă foarte bine. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.

