Păstrăv la cuptor cu ciuperci și legume 😋


Ingrediente
2 păstrăvi
10 ciupercuțe champignon
2 ardei dulci fără sâmburi
2 morcovi
10 roșii cherry
150ml suc de roșii
3 căței de usturoi
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
4 linguri ulei de răpiță


Mod de preparare
Peștele se curăță de solzi, se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se sărează și se piperează pe ambele părți și în interior. Se pune peștele într-o tavă. Se toarnă uleiul peste pește. Apoi se aranjează ciupercile curățate, spălate și tăiate în jumătăți, morcovi tăiați rondele, roșii cherry și ardeii dulci fără sâmburi. Se sărează și se piperează ciupercile și legumele în funcție de preferințe.

Se prepară un sos din sucul de roșii, usturoiul pisat, puțină sare, piper și cimbru uscat.

Se unge peștele cu sosul obținut cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Restul se toarnă peste legume.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25 de minute. Apoi se scoate folia de aluminiu și se mai lasă peștele încă 20-25 de minute.

Share

Lasa un comentariu