Ingrediente
Pentru blat
24 biscuiți Oreo
100gr unt
Pentru cremă
200ml frișcă lichidă neîndulcită
400gr cremă de brânză
450gr piure de mango
200gr zahăr
30gr semințe de mac
10gr gelatină
Pentru plating
Sos de ciocolată albă și afine
Mod de preparare
Se zdrobesc biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și se amestecă cu 100gr unt topit, apoi se pun într-o tavă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează frumos și se pune tava în congelator pentru 15 minute cât timp se prepară crema.
Se mixează frișca lichidă neîndulcită până când e gata, apoi se adaugă crema de brânză, zahărul și piureul de mango. Se mixează pentru omogenizare. Apoi se adaugă semințele de mac și gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe pachet. Se mixează pentru omogenizare. Apoi se pune crema peste blatul de biscuiți.
Se pune în frigider pentru minin 6 ore sau peste noapte. Dimineața se detașează pereții formei și se decorează în funcție de preferințe.
Eu l-am decorat cu sos de ciocolată albă obținut din 200ml frișcă lichidă neîndulcită adusă până la punctul de fierbere, apoi amestecată cu 200gr ciocolată albă și câteva afine 😋