Plăchie de crap 😋


Ingrediente
1 file de crap
2 conserve roșii cuburi
250ml vin alb
5 căței de usturoi
1/2 legătura pătrunjel verde
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 linguri făină albă
Ulei de răpiță pentru prăjit


Mod de preparare
Peștele se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant, se sărează și se piperează, apoi se trece prin faină și se prăjeste în ulei încins pe ambele părți câte 3 minute pe fiecare parte. Apoi se pun bucățile de pește într-o tavă cu o lingură de ulei de răpiță.

Se adaugă conservele de roșii cuburi, vinul alb, usturoiul, cimbrul uscat, pătrunjelul verde tocat, sare și piper în funcție de preferințe.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30-40 de minute. Când peștele e gata se presară pătrunjel verde tocat.

Share

Lasa un comentariu