Ingrediente
Pentru salsa de mango și rodie
2 mango
1/2 jumătate rodie
1 cățel mare de usturoi
1 ceapă roșie
1 linguriță coriandru măcinat
1 lingură pătrunjel verde tocat
2 linguri suc de lime sau lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
Pentru somon
250gr somon
1 linguriță coriandru măcinat
1 cățel usturoi
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya
1-2 lingurițe suc de lămâie
Mod de preparare
Mango se curăță și se taie cubulețe mici apoi se pune într-un bol. Se adaugă semințele de rodie, usturoiul pisat, ceapa roșie tocată mărunt, pătrunjelul verde tocat, semințele de coriandru fărâmițate cu ajutorul unui mojar, sucul de lime sau de lămâie. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se acoperă bolul cu folie alimentară și se pune în frigider peste noapte sau pentru câteva ore.
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol mic se amestecă sucul de lămâie, coriandru fărâmițat cu ajutorul unui mojar, usturoiul pisat, sare și piper în funcție de preferințe.
Se unge somonul cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie cu amestecul obținut.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 260° pentru 13 minute. Se servește împreună cu salsa de mango.