Pavlova


Ingrediente
6 albușuri
250gr zahăr pudră
2 lingurițe amidon de porumb
1 linguriță oțet alb
200ml frișcă lichidă neîndulcită
2 linguri zahăr pudră
Zmeură, coacăze roșii, afine


Mod de preparare
Se bat albușurile cu ajutorul unui mixer la viteză mare până când încep să se formeze vârfuri moi, apoi se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr până când se încorporează tot zahărul. Apoi se mixează timp de 5-7 minute la viteză mare. Se adaugă cele 2 linguri de amidon de porumb și oțetul și se mai mixează 30 secunde- 1 minut pentru omogenizare. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se formează un cerc. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 130° pentru 65 minute.

Când Pavlova este gata se lasă la răcorit în cuptor pentru 4-5 ore sau peste noapte, fără a se deschide ușa cuptorului. Apoi se mixează frișca lichidă împreună cu zahărul pudră și se ornează prăjitura. Peste frișcă se decorează cu fructe de pădure în funcție de preferințe.

Share

Lasa un comentariu