
Ingrediente:
Pentru blat:
4 pachete biscuiți digestivi (aproximativ 320gr)
200gr unt topit
Pentru cremă:
400gr cremă de brânză
200ml frișcă lichidă
100gr zahăr pudră
Coaja de la o portocală
200ml suc proaspăt de portocale (sucul de la 2 portocale mari)
10gr gelatina
100ml apă
Pentru decor:
200ml suc proaspăt de portocale (sucul de la 2 portocale mari)
100gr zahăr
Coaja de la 2 portocale

Mod de preparare
Se zdrobesc biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și se amestecă cu untul topit, apoi se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune în congelator până când se prepară crema. Se bate frisca lichidă ajutorul unui mixer. Între timp se pune gelatina la hidratat în 100ml apă timp de 10 minute. Se adaugă crema de brânză peste frișcă, zahărul pudră și coaja de portocale. Se amestecă pentru omogenizare. Apoi se adaugă sucul de portocale. Se amestecă. Se încălzește ușor gelatina hidratata și se adaugă peste cremă. Se amestecă pentru omogenizare și se adaugă crema peste blatul de biscuiți. Ideal este sa stea la frigider peste noapte. Dimineata adăugați toate ingredientele pentru decor într-o cratiță mică și le puneti la fiert până se înmoaie coaja de portocale și compoziția are textura unui sirop. Eu am folosit un curățator de legume pentru coaja la portocală de la decor.

Se decorează cheesecake-ul în funcție de preferințe 😋


