Ingrediente:
3 banane bio coapte
150 gr unt plus unt pentru uns forma
O cana si jumatate faină
3/4 cană zahar nefiltrat din trestie de zahăr
1 cana arahide prăjite granulate
1 cana mix fructe uscate (merișoare, stafide,goji)
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare roz de Himalaya
1 linguriță esență de vanilie
2 ouă batute ușor
Mod de preparare
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă bananele zdrobite cu o furculiță si cele două ouă batute ușor. Se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă peste compoziția cu banane. Se amestecă. Se adaugă esența de vanilie, arahidele și mixul de fructe uscate. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt. Eu am folosit o formă de guguluf de această dată. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 35-40 de minute sau pana când trece testul scobitorii. Puteți folosi nucă măcinată în locul arahidelor granulate.