Cheesecake „Cremă de zahăr ars” (Cheesecake Flan)😋


Ingrediente
Pentru caramel
150gr zahăr
1 linguriță ulei pentru uns formele ramekin
Pentru cremă
200gr cremă de brânză la temperatura camerei
3 ouă mari
250ml lapte
2 linguri parmezan
1praf de sare
100gr zahăr
1 linguriță esență de vanilie
Pentru blatul de biscuiți
2 linguri unt
1 pachet biscuiți digestivi (82gr)



Mod de preparare
Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat la foc mediu. Se lasă până când se caramelizează frumos. Nu se amestecă doar se mișcă din când în când cratița.

Cât timp se caramelizează zahărul se ung formele ramekin cu ulei. E nevoie de 4 forme ramekin mici. Eu am folosit 2 mici și una mare. Când e zahărul caramelizat se pune în forme. Apoi se pun formele într-o tavă.

Pentru cremă se bat ouăle întregi cu un tel sau cu ajutorul unui mixer. Într-un bol se pune crema de brânză, parmezanul, praful de sare și esența de vanilie. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă cu ajutorul unui mixer.

Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și se lasă până când se topește zahărul. Apoi se adaugă ușor peste amestecul de cremă de brânză, parmezan și ouă bătute. Se amestecă pentru omogenizare. Se toarnă lichidul obținut în formele ramekin peste caramel. Se adaugă apă în tava în care ați pus formele, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 45-60 de minute.

Când crema de zahăr este gata. Se scoate din cuptor și din tava cu apă și se lasă la răcit la temperatura camerei.

Se prepară blatul de biscuiți prin zdrobirea biscuiților și amestecarea lor cu untul topit.

Apoi se adaugă peste crema de zahăr ars și se nivelează frumos.

Se acoperă tava cu folie alimentară și se pune în frigider pentru minim 2 ore.

Apoi se scot formele și se desprind marginile cu ajutorul unui cuțit. Se scoate cheesecake-ul din formă cu ajutorul farfuriei puse deasupra ramei. Se decorează în funcție de preferințe 😋

Share

Lasa un comentariu