Somon în stil grecesc (Greek salmon) 😋


Ingrediente pentru somon
1-2 bucăți somon
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
O ceapă roșie tăiată rondele
Câteva felii de lămâie sau sucul de la o lămâie.


Ingrediente pentru salată
1-2 cepe roșii
1 castravete
Câteva roșii cherry
Câteva măsline kalamata fără sâmburi
200gr feta tăiată cubulețe
Sucul de la 2 lămâi
2 căței de usturoi pisați
1/4 cană ulei de măsline extra virgin bio
1 linguriță oregano uscat
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
O jumătate legătură de mărar


Mod de preparare
Se spală somonul, apoi se tamponează cu un șervețel absorbant. Se sărează și se piperează apoi se pune în tavă pe un pat de rondele de ceapă roșie și felii de lămâie. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20 de minute.


Se taie feta cubulețe. Într-un bol se amestecă sucul de la cele 2 lămâi, uleiul de măsline extra virgin, usturoiul pisat, oregano, sare și piper. Dressingul obținut se adaugă peste cubulețele de feta. Se amesteca și se acopera bolul cu folie alimentara, apoi se pune la frigider pentru 10 minute.

După cele 10 minute, în bolul cu feta se adaugă, roșiile cherry tăiate în jumătăți, castravetele, ceapa și măslinele. Se amestecă și se adaugă mărarul verde tocat.

Salata obținută se adaugă peste somonul copt, în momentul servirii. Delicios… 😋

Share

Lasa un comentariu