Ciorbă de pui a la grec 😋


Ingrediente
1 piept de pui
3 linguri ulei de floarea soarelui
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1/2 rădăcină țelină
50gr orez
Un galbenuș de ou
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
Sare roz de Himalaya
Opțional
2-3 linguri suc de lămâie
Pătrunjel verdeMod de preparare
Se pune într-o oală apă la fiert. Eu am făcut o ciorbă mai mică și am folosit un singur piept de pui mai micuț, fără os, pe care l-am tăiat cubulețe și l-am pus în apă când apa a început să dea în clocot. Am strâns spuma cu ajutorul unei palete cu găuri. Morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină se curăță, se spală apoi se dau pe răzătoare. Eu am folosit un robot de bucătărie. Se călesc legumele într-o cratiță cu cele 3 linguri de ulei până se înmoaie puțin. Apoi se pun la fiert în oală alături de pieptul de pui.

Se adaugă sare în funcție de preferințe, eu am adăugat 2 lingurițe. Se lasă la fiert la foc mediu. Când sunt fierte carnea și legumele se adaugă orezul spălat în prealabil în 3 ape. Când orezul este fiert se stinge focul și se lasă puțin la răcorit. După aproximativ 30 de minute se prepară un amestec din galbenuș de ou și smântână pentru gătit. Apoi se adaugă amestecul treptat în ciorbă.

Mai întâi se iau 2-3 polonice de ciorbă și se adaugă peste amestecul de ou și smântână pentru gătit. Se amestecă și se toarnă amestecul în ciorbă, treptat amestecându-se ușor pentru omogenizare. Se adaugă opțional sucul de lămâie și pătrunjelul verde. Eu nu am pus pătrunjel verde pentru că băiețelul meu o preferă „fără frunze” 😊

Share

Lasa un comentariu