Ingrediente
200gr tagliatele
300gr ciuperci
200ml smântână pentru gătit
100ml vin alb
100ml supă de legume sau apă în care ați fiert pastele
2 căței de usturoi
50gr parmezan ras
2 linguri unt
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
1/2 linguriță pătrunjel verde uscat
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Folosiți paste de calitate superioară. Spălați ciupercile, le tăiați felii și le frigeți într-o cratiță cu unt topit. Când ciupercile sunt aproape gătite, le condimentați cu sare și piper, apoi adăugați usturoiul pisat și mai lăsați 4-5 minute atât cât usturoiul să își elibereze aromele. Luați cratița de pe foc și adăugați vinul alb, apoi puneți din nou cratiță pe foc și amestecați până când se evaporă vinul. Adăugați supa sau 100ml apă în care au fiert pastele, smântâna pentru gătit și parmezanul. Condimentați cu sare si piper, apoi lăsați câteva minute la foc mediu până când se formează sosul. Adăugați pastele fierte și scurse de apă. Lăsați câteva minute amestecând ușor până când se combină pastele și sosul.
Opțional puteți presară puțin pătrunjel verde. La servire puteți adăuga mai mult parmezan în farfurie 😋