Zucchini și cartofi la cuptor cu sos de smântână, usturoi și parmezan 😋


Ingrediente:
3 zucchini
Aproximativ 1,5 kg cartofi
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
Oregano
600-800ml smântână pentru frișcă neîndulcită
200gr parmezan ras
3 căței de usturoi


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe și se condimentează cu oregano. Zucchini se spală și se taie rondele puțin mai groase ca cele de cartofi. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe și se condimentează cu oregano. Într-o tavă aranjați straturi de zucchini și cartofi, ca în poză… dacă aveti mai mulți cartofi puteți pune câte 2 felii de cartofi si una de zucchini.

Apoi amestecați smântâna pentru gătit cu usturoiul pisat, sare și piper si adăugați sosul obținut peste zucchini si cartofi. Presărați parmezan si puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 45 de minute.

Eu am presarat ceapă verde când l-am scos din cuptor, dar puteți să o adăugați în sosul de smântâna, alături de usturoi. Sunt delicioși 😋

Share

Lasa un comentariu