Lapte de pasăre 😋


Ingrediente:
Pentru crema de lapte:
500ml lapte
4 gălbenușuri de ou
120gr zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță amidon
Pentru bulgarași
4 albușuri de ou
50 gr zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare


Mod de preparare:
Se mixează albușurile de ou cu un praf de sare. Când se face spumă se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează până se face o spumă tare lucioasă. Se pun la fiert 500ml lapte. Când începe sa fiarbă laptele se face focul mic si se trece o lingură prin laptele fierbinte apoi se ia cu ea spumă și se adaugă în laptele fierbinte. Se lasă să fiarbă cate 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu ajutorul unei palete. Se lasă la răcit. Laptele se strecoară, se completează până la 500ml și se pune din nou pe foc. Se adaugă gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie și amidonul. Se fierbe 5-10 minute amestecându-se continuu cu ajutorul unui tel până se formează un sos. Apoi se lasă la răcorit. Se pune sosul într-o farfurie și se adaugă bulgarași. Pentru decor am folosit ciocolată rasă.

Share

Lasa un comentariu