Și o tocăniță… de cartofi cu bacon 😋
Ingrediente:
1 kg cartofi roșii
1 ceapă albă
1 linguriță pastă de ardei roșu
250gr cubulețe bacon afumat
50ml ulei de floarea soarelui
2 lingurițe boia de ardei dulce afumată
1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
3 foi dafin
2 lingurițe sare roz de Himalaya
2 linguri faină albă pentru deres
2 lingurițe pătrunjel verde uscat
Mod de preparare
Se prăjeste ceapa dată pe răzătoare mică și baconul în ulei câteva minute până când ceapa își eliberează aromele, iar baconul se rumenește frumos. Se curăță cartofii, se spală și se taie în sferturi sau în funcție de preferințe și se adaugă peste ceapa și baconul prăjit. Se amestecă și se adaugă pasta de ardei roșu, boia, sare și piper. Se amestecă pentru omogenizare.
Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se adaugă apă rece până se acoperă cartofii. Se adaugă frunzele de dafin și se lasă la fiert la foc mic până când cartofii sunt gătiți. Când sunt cartofii fierți se prepară un amestec din faină și puțină apă. Se ia cratița cu tocăniță de pe foc. Se toarnă încet amestecul din faină și apă în tocăniță, amestecând încet cu lingură de lemn pentru omogenizare. Atenție să nu zdrobiți cartofii.
Se pune înapoi pe foc cratița cu tocăniță. Se adaugă pătrunjelul verde și se mai lasă câteva minute până când tocănița este gata. E delicioasă alături de o salată de ardei copți sau diverse murături 😋
Rețeta Salatei de ardei copți cu usturoi și pătrunjel verde o găsiți aici
One Reply on “Tocăniță de cartofi cu bacon 😋”