Tort de ciocolată cu zucchini 😋


Ingrediente:
200gr zucchini dați pe razatoare mică
30gr amidon de porumb sau faină
20gr cacao
80gr zahăr (nerafinat din trestie de zahăr am folosit eu) sau ștevie
200gr ciocolată 50-70% cacao
4 ouă
o linguriță esență de vanilie


Mod de preparare
Se separă ouăle. Ciocolata se pune la topit de 2 ori câte un minut în cuptorul cu microunde apoi se amestecă până devine cremoasă. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și vanilia. Se adaugă cacao și se amestecă puțin pentru omogenizare. Apoi se adaugă ciocolata topită și se amestecă pentru încorporare. Se adaugă putin din cantitatea de zucchini ras și se mai amestecă o data pentru omogenizare, apoi se adaugă amidonul. Se amestecă si se adaugă cantitatea rămasă de zucchini ras. Albușurile se bat spumă si se încorporează în compoziția de ciocolată cu ajutorul unei spatule si cu mișcări de jos în sus. Se tapetează o forma detașabilă cu hartie de copt și se pune compoziția în tavă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 minute. După cele 30 de minute se scoate prăjitura si se lasă la răcorit. Apoi se ornează cu ciocolată topită, în funcție de preferințe 🙂 Tortul de ciocolată cu zucchini este delicios, iar consistența este cea a unei ciocolate de casă 😋

Share

Lasa un comentariu