Brownie cu sfeclă roșie 😋

Pe acest blog veți găsi rețete de prăjituri cu morcovi, cu zucchini, cu dovleac, iar azi vă propun o rețetă delicioasă de brownie cu sfeclă rosie 😋 Ce urmează? O rețetă de brownie cu cartof dulce 😋


Ingrediente
150gr faină
225gr piure de sfeclă roșie
225gr ciocolată neagră 70% cacao
4 ouă la temperatura camerei
100gr zahăr
100gr unt plus unt pentru uns tava
1/4 linguriță sare
1 1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie


Mod de preparare
Sfecla se fierbe, se pune într-un robot de bucătărie și se mixează. Untul și ciocolata se pun într-o cratiță mai mică, la foc mic la topit, amestecându-se des până când ciocolata și untul topit devin o compoziție cremoasă. Apoi se pune la răcorit.

Se mixează ouăle. Se adaugă zahărul și esența de vanilie și se mai mixează timp de 2 minute. Apoi se adaugă piureul de sfeclă roșie.

Se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă compoziția de ciocolată și unt topit. Se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina, praful de copt și sarea, apoi se adaugă în compoziția umedă. Se amestecă încă o data până obțineți un aluat omogen. Se adaugă aluatul obținut într-o tavă unsă cu unt.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° pentru 25 de minute. Este delicioasă atât caldă, dar mai ales rece. De acea vă sfătuiesc ca după ce prăjitura se răcește complet să o lăsați câteva ore la frigider înainte de tăiere 😋

Share

Lasa un comentariu