
Ingrediente
250gr faină
15gr zahăr
10gr praf de copt
70gr unt rece
200gr lapte bătut
1/4 linguriță sare roz de Himalaya
1 1/2 linguriță praf de usturoi
100gr mozzarella
Pentru topping
30gr unt
1 linguriță pătrunjel verde
1 cățel de usturoi pisat
1/4 linguriță sare roz de Himalaya


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, praful de usturoi și sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă cu ajutorul unei furculițe, pentru a sfărâma cât mai bine untul. Se adaugă laptele bătut și se frământă ușor cu ajutorul mâinii până când se amestecă ingredientele și se obține un aluat.

Se pune aluatul în frigider pentru 10 minute. Cât timo stă aluatul la frigider se taie mozzarella cubulețe și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. După cele 10 minute se scoate aluatul și se întinde pe o masă de lucru.

Apoi se taie, se pune în fiecare bucățică de aluat câte un cubuleț de mozzarella și se formează niște bile.

Se pun „mini-chiflele” în tava tapetată cu hârtie de copt. Apoi se pun în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15-18 minute până se rumenesc frumos.

Cât timp se coc „mini-chiflele” se prepară toppingul. Se topește untul. Se adaugă pătrunjelul verde, usturoiul pisat și puțină sare. Când „mini-chiflele” sunt coapte, se scot din cuptor și se ung cu o pensulă cu toppingul pregătit. Se servesc calde 😋

