Ingrediente:
250gr hering marinat
6-8 cartofi fierți
3 ouă fierte
4 cepe (2 roșii și două galbene)
6 castraveți murați rași
Câteva linguri de maioneză
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Salată pentru decor Pentru marinat ceapa
Câteva boabe de piper nergru, 2-3 foi de dafin, 1 cană de oțet
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb în coajă, apoi se curăță și se taie cubulețe. Ouăle se fierb, se decojesc și se taie în sferturi. Ceapa se curăță, se taie peștișori și se pune într-o cratiță mai mică împreună cu o cană de oțet, 3 cani de apă, puțină sare, piper boabe și foi de dafin. Se lasă la foc mic timp de 15 minute. Apoi se scurge de apă și se lasă la răcorit puțin. Castraveții se dau prin răzătoare. Peștele se taie bucăți. Se amestecă ceapa, cartofii, peștele, castraveții murați și maioneza. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Pe o farfurie plată se adaugă câteva frunze de salată, ouăle tăiate sferturi și salată de cartofi cu pește marinat 😋