Dovlecel pane cu parmezan și usturoi 😋


Ingrediente:
1 dovlecel
3 linguri pesmet
2 linguri parmezan ras
1/2 linguriță praf de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2 ouă
3 linguri de făină
1/2 linguriță pătrunjel verde uscat
1 linguriță semințe de susan
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit (eu am folosit ulei de răpiță)


Mod de preparare
Dovlecelul se spală și se feliază. Se sărează și se lasă timp de 10 minute. Se bat ouăle cu o furculiță. Se adaugă un vârf de sare și puțin piper. Într-un bol se amestecă pesmetul, parmezanul, praful de usturoi, semințele de susan și pătrunjelul verde uscat. Într-un alt bol se pune făina. Se tamponează feliile de dovelcel cu un șervețel absorbant. Se trec prin faină. Apoi se trec prin amestecul de ouă bătute și la final prin amestecul de pesmet, parmezan și usturoi. Se frig în uleiul încins pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Share

Lasa un comentariu