Ingrediente:
2 vinete medii
4 căței de usturoi
2 roșii
Câteva roșii cherry
O legătură pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare
Se spală și se taie vinetele cu o grosime de 2-3 cm. Se crestează cu un cuțit ca și cum am face un careu pentru X și 0. Apoi se sărează și se lasă timp de 30 de minute pentru a se scurge lichidul amar din vinete. Apoi se spală feliile de vinete și se tamponează cu șervețele absorbante. Între timp se spală rosiile și se taie cuburi. Se toacă pătrunjelul verde și se prepară un mujdei din usturoi. Vinetele se pun într-o tavă pe un rând și se stropesc cu ulei de măsline, apoi se adaugă felii de roșii, pătrunjel verde si mujdei de usturoi și putin piper proaspăt măcinat. Se continuă până se termină feliile de vinete și restul ingredientelor.
Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 35-40 de minute. Sunt bune atât calde cât și reci 😋