Azi vă propun o altă rețetă de orez cu ciuperci, de data aceasta champignon brune 😋
Ingrediente
2 linguri ulei de floarea soarelui
2 căței de usturoi
3 ciuperci champignon brune mari
1 cana orez cu bob rotund
1 lingură pastă de ardei (făcută de mama)
Pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Ciupercile se spală și se taie felii, apoi se lasă la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei, amestecându-se din când în când… la final se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Separat se lasă la prăjit 2-3 căței de usturoi pisați, timp de 1 minut, doar cât să-și elibereze aromele. Apoi se pune orezul spălat în prealabil în trei ape. Se lasă 1-2 minute la prăjit, apoi se adaugă 3 căni de apă fierbinte și se lasă la fiert la foc mediu. Folosiți aceeași cană pe care ați folosit-o la măsurarea orezului când adăugați apa fierbinte. Când e aproape gătit orezul se adaugă o linguriță pastă de ardei (optional), sare, piper, ciupercile și pătrunjelul verde și se mai lasă câteva minute până când orezul este gătit.