
Ingrediente
2 bucăți piept de pui (crescut în aer liber cu hrană 100% vegetală) cu os
5 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1/2 rădăcină țelină
1 ceapă mică
100gr tăiței
2 lingurițe sare
1/2 legătura pătrunjel verde
1 vârf linguriță harissa (ardei iute uscat)

Mod de preparare
Se spală bine pieptul de pui și se pune la fiert în apă rece. Se spumează cu o lingură cu găuri până când nu mai face spumă. Se sterge cu grijă marginile oalei de spuma uscată. Între timp se curăță zarzavaturile. Se spală foarte bine și se adaugă în oala. Zarzavaturile se lasă întregi pentru a fi folosite la alte preparate, spre exemplu salată de boeuf. Se adaugă 2 lingurițe cu sare. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mediu, aproximativ 2 ore. Când zarzavaturile și carnea sunt fierte, se scot pe un platou și se strecoară supa cu ajutorul unei site. Apoi se pune din nou oala cu supa strecurată la foc mediu și se adaugă tăițeii. Se mai lasă câteva minute până se gătesc tăițeii, apoi se stinge focul și se presară pătrunjel verde tocat.

Pentru plating am folosit și un vârf de harissa (ardei iute uscat), deoarece mie îmi place combinația de fierbinte și picant 🙂 Din zarzavaturi și cărniță am preparat delicioasă salată de boeuf 😋
